Hyaluronzuur injectie

Hyaluronzuur in ons lichaam zorgt ervoor dat de gewrichten soepel blijven. Het versterkt het bindweefsel en zorgt ervoor dat wij soepel kunnen bewegen. Soms kunnen er echter problemen ontstaan met de gewrichten of het kraakbeen. In eerste instantie zal een arts pijnstillers of fysiotherapie voorschrijven om het probleem te verhelpen. Is dit echter niet het geval dan kan er gekozen worden voor een hyaluronzuur injectie.

Injecties met hyaluronzuur

Een injectie met hyaluronzuur wordt direct in de probleemzone ingespoten. Denk hierbij aan een knie, heup of schouder. Het hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwsteen. Door met de injectie hyaluronzuur direct in het desbetreffende gewricht in te spuiten kan het direct zijn werk doen. Het zorgt ervoor dat het gewricht weer soepel gaat bewegen en het werkt als een schokdemper. Veel patiënten met langdurige problemen kunnen met een hyaluronzuur injectie weer van hun problemen af komen.

Behandeling met een hyaluronzuur injectie

De behandeling met een injectie met hyaluronzuur kan gewoon in dagbehandeling. U kunt dus dezelfde dag weer naar huis. Voor de behandeling zal u, afhankelijk van het gewricht, plaatselijk verdoofd worden. Voor het bepalen van de juiste plaats van de injectie zal röntgenapparatuur gebruikt worden. De hele behandeling duurt slechts 15 minuten. Als de verdoving is uitgewerkt en u zich weer goed kunt bewegen mag u weer naar huis. Vaak wordt het aangeraden om het gewricht enkele dagen na behandeling te ontzien. Doe het rustig aan en probeer niks te forceren. Op deze manier bent u weer snel de oude. Een hyaluronzuur injectie kan ook gebruikt worden bij artrose en andere gewrichtsproblemen. De injectie kan ook helpen bij problemen met het kraakbeen. Niet elke arts zal voorstellen om deze behandeling uit te voeren. Als andere behandelingen niet geholpen hebben kunt u het aan de arts voorstellen om een behandeling met hyaluronzuur uit te voeren.

Een hyaluronzuur injectie niet moet worden verward met een corticosteroiden injectie die regelmatig gebruikt wordt bij een slijmbeursontsteking in de heup.