Hyaluronzuur creme

Van hyaluronzuur is bekend dat het werkt om het verouderingsproces tegen te gaan. Het is een bouwsteen die in ons lichaam wordt aangemaakt om de gewrichten soepel te houden. Het kan daarom goed werken bij gewrichtsproblemen of problemen met het kraakbeen. Hoe ouder we worden, hoe minder hyaluronzuur ons lichaam aanmaakt. Op deze manier krijgen we problemen met onze gewrichten, maar ook met onze huid. Het verliest zijn glans en zijn gezonde uitstraling en er ontstaat rimpelvorming.

In diverse schoonheidsklinieken bestaat de mogelijkheid om, net als met een Botox behandeling, een injectie met hyaluronzuur te krijgen. Deze wordt in de huid ingespoten en gaat het verouderingsproces van de huid tegen. Echter is dit niet de meest gemakkelijke oplossing. Een hyaluronzuur injectie wordt toch vaak als pijnlijk ervaren en ook een bezoekje aan een dergelijke kliniek staat niet bij iedereen hoog op het verlanglijstje. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Er bestaat namelijk ook hyaluronzuur creme. Deze is gewoon op de huid te smeren en heeft dezelfde werking als een hyaluronzuur injectie in de huid.

Creme met hyaluronzuur

Hyaluronzuur creme werkt als een hydraterende creme. Het verzorgt de vochtbalans in de huid. Het ouder worden van de huid komt meestal doordat het langzaam uit gaat drogen. Hyaluronzuur creme gaat deze uitdroging tegen door de watermoleculen uit de hyaluronzuur in de huidcellen te brengen. Hierdoor komt de gezonde en stralende huid weer terug. Naast deze anti-aging werking helpt de creme ook om littekens tegen te gaan. Hyaluronzuur heeft dus niet alleen inwendig een helende werking op de gewrichten, ook uitwendig op onze huid kan het weer zorgen voor een frisse uitstraling. Hyaluronzuur herstelt de volume van de huid, vermindert littekens en rimpelvorming, geeft een gezondere uitstraling en bevordert hydratatie van de huid. Hyaluronzuur creme is daarom een perfecte moisturizer.