Hyaluronzuur bijwerkingen

Een hyaluronzuur behandeling schrikt veel mensen af. Of het nu voor gewrichtsproblemen of voor de huid is. Toch zijn deze zorgen meestal voor niks. Hyaluronzuur is een stof die in ons lichaam wordt geproduceerd. Het is een glucose bouwsteen. Bouwstenen in ons lichaam zorgen voor opbouw en herstel. Hoe ouder mensen worden, hoe minder hyaluronzuur er aangemaakt wordt in het lichaam. Dit kan op termijn diverse problemen geven. Gewrichtsproblemen, problemen met het kraakbeen, bindweefsel, epitheelweefsel, zenuwweefsel, maar ook problemen met de huid. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid niet kan uitdrogen. Als er te weinig hyaluronzuur in de huid aanwezig is zal er sprake zijn van veroudering. Rimpelvorming en verlies van glans komen dan opzetten. Dankzij hyaluronzuur is er echter wat te doen aan deze problemen. We behandelen de hyaluronzuur bijwerkingen en hyaluronzuur behandeling per gebied.

Hyaluronzuur bijwerkingen gewrichtsproblemen

Bij een hyaluronzuur behandeling voor gewrichtsproblemen zal er een hyaluronzuur injectie gebruikt worden. Deze wordt met röntgenapparatuur, om de juiste plek te bepalen, op de juiste plek ingespoten. Deze hyaluronzuur behandeling duurt slechts 15 minuten van begin tot eind en zal onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Na de behandeling en nadat de verdoving is uitgewerkt mag de patiënt weer naar huis. Aangeraden wordt om het behandelde gewricht nog enige dagen te ontzien. Er zijn geen noemenswaardige hyaluronzuur bijwerkingen bij deze behandeling.

Hyaluronzuur bijwerkingen huidproblemen

Voor huidproblemen zijn er 2 verschillende mogelijkheden voor een hyaluronzuur behandeling. Ten eerste is daar de hyaluronzuur injectie die bij schoonheidsklinieken kan worden ingespoten. De behandeling wordt vaak als pijnlijk ervaren. De huid kan dik aanvoelen en ook enkele dagen na behandeling nog pijn doen. Verder hyaluronzuur bijwerkingen op de langere termijn zijn niet bekend. Een veiliger alternatief is een behandeling met hyaluronzuur creme. Deze is te koop bij verschillende drogisten en natuurwinkels en kan op de huid gesmeerd worden.